top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /opäť nakupujem umenie/

Už som tu spomínal, ako som kupoval Oliho obrazy, lebo šetril na vzduchovku. Dodnes nám zdobia náš dom. Obraz s názvom “O koliesko viac” mám vo svojej pracovni, aby som nezabudol, že niekto má o koliesko viac a vidí veci inak. Táto výsada nie je pre každého. To koliesko :)

Prešlo niekoľko rokov a po zárobku z umenia zatúžila aj Dorka. Ona tentokrát šetrí na tablet. Ale nie na taký, ako im doniesol Ježiško. Ona chce taký, ako mám ja! A to niečo stojí. Ten od Ježiška si sprivatizoval Oli a Dorka sa k nemu často nedostane. Nie že by jej to vadilo, ale chce mať niečo iba pre seba. Tak som jej navrhol, že si u nej objednáme obraz, ktorý potom darujeme maminke na narodeniny. Netušil som, že v nej prebudíme takú tážbu po tvorbe. Okamžite začala hľadať plátna. Našou výhodou je, že plátna máme vždý po ruke. Vybrala si dve. Jedno menšie, druhé väčšie. Najskôr sa chcela rozkresliť na malom a potom urobiť objednávku na väčšom plátne. Čo Vám poviem, za štyri dni nakreslila štyri plátna... jedno dala babke, jedno máme vystavené v knižnici a dve pre mňa, na objednávku.

Toto som od nej kúpil:

Na malom plátne je dom, kde strávim starobu. Vždy im hovorím, že keď budem starý, budem žiť v lese, na samote. Tak mi moja Dorka nakreslila ten môj dom na starobu. Aby som nebol úplne sám, mám aj Miňu a Murka, pár oviec a sliepku. Nech mi nie je smutno. Nakoniec skonštatovala, že ten môj dom je taký krásny, že aj ona by v ňom chcela somnou žiť. A tak prikreslila kočiar. Aby som mohol kočíkovať jej deti:) Takže vidíte, kde strávim svoju starobu. Už sa teším. No a mestečko je obraz, ktorý sme v predstihuje darovali maminke. Narodeniny má až o dva mesiace, ale netušil som, že Dorka sa tak vrhne do tvorby a pomaľuje takmer všetky plátna, čo sme doma mali. Musíme urobiť nové zásoby...




Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)


21 views0 comments
bottom of page