top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel / Valentínska nedeľa/

Musím sa pochváliť s tým, čo som dostal na Valentína. Moje deti mi vyrobili takéto milé pozdravy.

Dorka mi darovala zápisník, aby som si mohol kresliť a zapisovať poznámky. A Oli mi pripomenul, že by chcel menej zákazov :)

Nuž a od našej milovanej banánovej republiky som dostal prvú dávku vakcíny. Áno, už mám svoje nanočípy v sebe a začína sa rozklad môjho tela. Čo už. Snáď to ustojím aspoň pokiaľ dostanem druhú dávku! Keď som pred dvoma rokmi rozmýšľal, čo tu na východe a zašiel som do Košíc, aby som si pozrel filmovú školu, moja drahá na mňa nechápavo pozerala, či naozaj chcem učiť. Začal som pochybovať, či to bol dobrý nápad. Ale skúsil som to. A tak som teraz za odmenu zaočkovaný učiteľ. Symbolicky, na Valentína. No nie je to láska?

Keď sa mi začne rozpadať telo, dám určite vedieť všetkým antivaxerom. Inak, uvedomil som si, že najviac sa ohradzujú demokraciou a svojimi právami ľudia, ktorí velebia režimy potláčajúce akékoľvek ľudské slobody a práva. Vyzývajú na občiansku neposlušnosť a porušovanie zákonov z tepla svojich domovov netušiac, že ich IP sa dá veľmi ľahko vypátrať. Paradoxne sloboda na sociálnych sietach je to prvé, čo by stratili v režimoch, ktoré velebia. Možno ani prístup na internet by nemali. Peknú nedeľu všetkým. Milujte sa aj na internete!


Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)


19 views0 comments
bottom of page