top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /konšpirujem, konšpiruješ, konšpirujeme/

Niektorí z vás asi tušia, že sa istý čas venujem výrobe relácie o vede a technike. A keďže som už dlho nič nerobil, potešilo ma, že sme sa vydali na náročnú cestu naprieč Slovenskom a natočili niekoľko rozhovorov s našimi vedátormi. Nuž a cestou sme trochu konšpirovali. Lebo čo iné v aute, na ceste za poznaním? Takto nejako by mohli vznikať konšpiračné teórie. Čítal som článoček, že ľudia v Banskej Bystrici vybehli do ulíc s transparentmi, na ktorých žiadali okrem iného zastavenie budovania 5G sietí. A zakomponovali sme do tohoto rozhovoru i jedného vedátora. Čiže dôveryhodný prvok. Povedal síce, že nič nevie dokázať, lebo sa tomu nevenuje, ale existuje teória, dokonca Einstein za ňu dostal nobelovú cenu, volá sa fotoelektrický jav a tá hovorí o tom, že ak predmet ožiarite signálom s vysokou frekvenciou, ktorý má aj dostatočne silné žiarenie, tak ten signál dokáže narušiť štruktúru materiálu a vyraziť z neho elektrón, ktorý sa stane voľným a len tak poletuje v prostredí, pokiaľ sa niekde nestratí. Nuž a toto dokáže urobiť ten signál s meďou. Takže určite to dokáže urobiť aj s ľuďmi. A čo keď tie 5G siete z nás začnú vyrážať tie elektróny. Jednak nás môžu poškodiť - budeme zrazu degenerovaní - jednak, čo ak sa takto postupne vyparíme? A pridám ešte jednu teóriu, tiež nie úplne overenú, ale dobre čítajte. Každá veľká pandémia bola sprevádzaná zavádzaním nejakej technologickej novinky. Španielska chrípka sa napríklad začala šíriť v dobe, keď nastal rozmach rozhlasu. Čo je tiež žiarenie. A teraz toto - 5G siete a záhadný vírus, ktorý sa objavil v krajinách, ktoré testujú tieto nové technológie. Nie je to podozrivé? Samozrejme k takýmto nie celkom overeným teóriám, treba pridať aj niečo viac. Cestovali sme z Košíc a zastavili sme sa tradične pod Tatrami. A hľa, ako to tam vyzerá:

Na Lomničáku určite postavili obrovský 5G vysielač a ten začal tak žiariť, že pomaly rozkladá nielen vzduch, ale aj krajinu. A takto mizne všetko, čo tam bolo. Ešte že som našiel jednu púpavu, inak by tá fotka bola úplne hrozná a bez života. Škoda, že som ju odtrhol, bola posledná, ktorá sa ešte nerozpadla. A možno sa už rozpadávam aj ja....

Príjemmný víkend priatelia :)




Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)

15 views0 comments
bottom of page