top of page
Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /zvláštna pošta/

Asi ste si niektorí aj všimli, ale na soundcloude a aj iných podcastových kanáloch mám svoj profil. Začal som tam uverejňovať projekty, ktoré sa mi nedarí pretransformovať do filmovej podoby. Teda, zatiaľ je tam iba jeden. Ale v zásobe sú ďalšie. A keďže máme takú všelijakú dobu a ja nemusím až tak veľa cestovať, vlastne necestujem vôbec, mám čas si tie projekty spracovávať. Začal som projektom o mojom otcovi. Celkom sa mi to rozbehlo a prišiel som do bodu, kedy ma zaujímala aj odpoveď od človeka, ku ktorému sa neviem dostať. Sedí totiž v Leopoldove, kde si odpykáva doživotný trest. A je to človek, ktorý ak nie priamo pripravoval, tak minimálne mal požehnať likvidáciu môjho otca. Aspoň také sú domnienky. Pravda môže byť aj niekde uprostred :)

Zavolal som teda do väzenia a chcel som s ním nahrať rozhovor. Naivné? Áno! Ale hodilo sa mi to do príbehu :) Samozrejme som nepočítal s tým, že mi ho dajú k telefónu a ja sa budem môcť nerušene rozprávať. Dospelo to k bodu, že som dotyčnému človeku napísal list.

Možno mi odpovie, možno nie. Možno z toho bude dlhšia korešpondencia, kde sa dozviem, čo chcem. A možno vôbec nič. List už poštár odniesol a ja budem čakať. Dovtedy si vy môžete vypočuť, čo to vlastne vystrájam. Napríklad aj tu: https://www.filmdock.sk/audio-dokumenty

A kto by chcel inak, nájde si ma na iTunsoch aj na Spotify.

Keď som o tomto kroku hovoril s mojou drahou, len si povzdychla a povedala, že som blázon. Asi som. Ale iný nebudem... Aj takéto veci stváram, keď som príliš dlho zavretý doma.

Pomaly začnem spracovávať aj druhú tému. Na tej som pracoval asi štyri roky a natočil som kopu materiálu. Bohužiaľ, nezískali sme peniaze na dokončenie filmu. Tak z toho urobím audiodokument. Bude čo počúvať a kým niečo z toho poskladám :)





Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)


58 views0 comments

Comments


bottom of page