top of page
Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /hororové stopy/

Updated: Oct 17, 2020

Určite si spomínate na legendárne knihy z edície STOPY. Ja som ich doma hltal. Boli plné dobrodružstva. A možno ma aj inšpirovali k tomu, aby som si v desiatich rokoch napísal a ilustroval svoju vlastnú knihu. Bola o ceste do praveku. Iste, pozeral som Zemanov film, čítal Julesa Verneho a odtiaľ inšpirácia. Ale príbeh som vymyslel sám. Pri písaní som mal pri sebe starý atlas, aby v knihe bolo čo najviac dôveryhodných informácií. Skupina dobrodruhov sa z Európy dostala až do Afriky a tam cez záhadný tunel prešli do praveku, medzi ľudožrútov a dinosaury. A po dobrodružstve späť domov. Tak v skratke. Zapísal som celý A5kový blok.

Podobne sa inšpirovala pri písaní aj naša Dorka. Rozhodla sa, že napíše hororovú knihu. Miznú v nej ženy. Chcela robiť niekoľko častí, ale pri písaní prvej sa tak bála, že ju ledva dokončila a rozhodla sa nepokračovať :)

Moju knihu už odvial čas a skončila niekde na skládke domáceho odpadu. Tú Dorkinu sa mi podarilo zdigitalizovať a tak si ju môžete prečítať :)

Myslím, že jej strach vidieť aj na stránkach knihy. Postupne zjednodušovala animácie :)



Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)

17 views0 comments

Comments


bottom of page