top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /koncoročné foto/


Pamätáte sa na vaše koncoročné fotky zo školy? Tie moje sa istý čas vyznačovali tým, že sa niekoľko rokov neodlišovali. Na každej som mal blbý výraz, modrú košeľu s odznačikom a ku koncu ešte aj červenú šatku okolo krku. Potom prišli farebnejšie časy a aj fotky začali vyzerať inak. Nehovorím, že blbý výraz z mojej tváre zmizol, ale modrá košeľa s odznačikom a šatkou boli nenávratne preč. Na fotkách som už mohol mať čo som chcel.

Ako v závere každého školského roka i tento deti začali nosiť domov fotky zo školy. Dnes sa to robí veľmi prepracovane. Dieťa vám odfotia a keď nemáte záujem o fotky, vrátite ich. Skúste vysvetliť vašej ratolesti, že to, čo drží v ručičkách a majú to všetci jeho spolužiaci je katastrofa!

V balíčku fotiek je kalendárik, pravítko, lupa a neviem čo všetko s podobizňou vášho dieťaťa. O ten obsah by ani nešlo, ale tie fotky.... To je jedna katastrofa! Akože ani neviem koľko LSD by som musel pojesť, aby som niečo také vyprodukoval. Nuž ale fotenie detí je asi biznis. A čím horšia fotka, tým väčší úspech medzi deťmi. Nehovoriac o tom, že sada fotiek, ktorú by ste rovno hodili do koša stojí dvanásť eur!

Neviem, či takýto nevkus je iba tu u nás, v časti našej banánovej krajiny, kde "NIČ" nie je a teda ani vkus, alebo takto prznia fotky všetci tí, ktorí fotia deti v školách a škôlkach. Tu je to fakt katastrofa!

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

10 views0 comments
bottom of page