top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /môj druhý rok v BAŠTE/


Takto nejako pred rokom, v čase ponovoročnej depresie som spísal pár riadkov o tom, ako som sa zapojil do kultúrneho diania v Bardejove, vďaka ľuďom z OZ DIFFERENT. Počas môjho druhého roka pôsobenia s nimi, sa nám toho veľa podarilo. Úprimne sa priznám, že videotvorby ubudlo. Bolo menej času, i ja som posledný rok mal viac roboty mimo Bardejova. Ale na druhej strane, kvalita našich videí šla hore. Lebo keď už sme niečo robili, tak poriadne. Pokúsim sa teda cez niekoľko našich minuloročných videí predstaviť to, čo sa nám podarilo:

Ako prvý sme natočili spot na našu startupovú kampaň, v ktorom sme sa vás pokúšali presvedčiť, že peniaze, ktoré chceme vyzbierať dobre zužitkujeme.

Podarilo sa. Vyzbierať, i použiť. A tak sme od mája fungovali v Bašte až do zimy. Posledná akcia bola predposledný deň v roku a Bašta praskala vo švíkoch. Končili sme pred Silvestrom nie pre to, že by nebol záujem ľudí, ale i my sme chceli mať aspoň deň voľna :)

Asi prvý krát sa stalo, že sme kopu ľudí otočili už na schodoch. Kapacita proste nepustila. A tak nejak budeme musieť prehodnotiť aj to, že z takého pankáčskeho štýlu, budeme musieť prejsť na trošku serióznejší. Hlavne pri akciách, kde to bude podobne natrieskané. Báť sa ale nemusíte. I tá pankáčina ostane. Lebo tak to má byť!

Keďže sa nám podarilo peniažky na teplo a svetlo získať, ďalšie videjko patrilo všetkým, ktorí nás podporili.

Ľudia si pomaly zvykali na to, že v našom meste sa dá každý deň prísť nielen na dobrú kávu, ale i za kvalitným umením. Koncerty, filmy, divadlá, diskusie, výstavy... no proste čo len ste si mohli želať, my sme sa snažili urobiť. I graty sme pekne umyli, aby boli vždy čisté :)

Čo vám budem hovoriť. Prvý rok našej "celoročnej" prevádzky máme úspešne za sebou. Nebudem tu počítať, čo všetko ste u nás mohli vidieť a počuť, lebo štatistiky nie sú barz moji kamaráti. Ale bolo toho naozaj dosť! Čaká nás ďalší rok. Verím, že oveľa úspešnejší, ako ten predchádzajúci. Aj keď pre mňa náročnejší, lebo hneď z jeho úvodu začínam pekným tripom pracovným a tak sa budem musieť veľa dobrých vecí, ktoré v našej i vašej Bašte budú vzdať. Vy si však nenechajte ujsť dobrú kultúru.

Verím, že sa v Bašte uvidíme :) a že tých našich video pokusov bude viac a budú pravidelnejšie i zábavnejšie. Tak by sme to chceli.

Takto nejako by som prostredníctvom našich spotov videl môj druhý rok v Bašte. Je za nami množstvo práce, ale veľa jej je aj pred nami.

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

12 views0 comments
bottom of page