top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /nový rok, nové začiatky.../


Tak som rozmýšľal, čo vám tu prvú tohoročnú sobotu postnem. A nechcel som nič vysoko filozofické, ani náročné na čítania a ani príliš otravné. Ale opäť sa udialo čosi, čo pohlo nielen mojimi črevami, ale i mnou tak všeobecne. Asi mám alergiu na kapitána, všetkých z SNS, SMERU a iných vyznávačov totalitných režimov.

Ako slobodného umelca ma pekne serie kapitán a jeho snaha namontovať sa do verejnoprávnej televízie. Akože počúvať jeho predstavy o tom, ako by mala fungovať, je naozaj des. Do médií by sa nemali pliesť politici a ani tí, ktorí tomu vôbec nerozumejú. Nehovorím, že riaditeľ inštitúcie by mal byť iba človek, ktorý robí v médiách. Možno by pomohlo, keby aj nebol. A skúsil by sa k riadeniu postaviť ako k riadeniu firmy. Ale ak si kapitán myslí, že jedine ON má patent na to, ako by táto inštitúcia mala fungovať, tak to je veľký omyl. Tak ako väčšina vecí, ku ktorým sa on a jeho družina vyjadruje.

Ako obyčajného človeka ma pekne nasrali vyjadrenia, ktoré prišli po vyznamenaniach, udelených prezidentom. Minulý rok pánom z SNS a SMERU vadilo, aký pôvod majú ocenení, tento rok im vadil vzťah k našej vlasti. Mňa by zaujímal ich vzťah k vlasti. Zaujíma ich, iba kde sa čo dá ešte urvať. Ale majú plné huby kvetnatých rečí o národe! Akože prečo tu vôbec akceptujeme takúto bandu? Stále to neviem pochopiť... V jednom má ale kapitán pravdu. Niektoré strany by mali zrušiť. A tá jeho by mohla byť medzi prvými. To by ma naozaj potešilo.

Pekne nám začal ten Nový rok, len čo je pravda! A to ešte naši akože predstavitelia štátu majú voľno a oddychujú. Boh nás ochraňuj, keď sa začnú venovať svojim povinnostiam a budú sa snažiť riadiť tento štát!

Ale nie len nepríjemne zážitky mám z prvých dní tohoto roka. Takmer po 23 rokoch som sa postavil na lyže. Olinko sa ponúkol, že ma lyžovať naučí a tak sme celá rodinka vyrazili do neďalekého lyžiarskeho strediska. Tak dobre som si už dávno nezalyžoval. Verím, že to nebolo na najbližších 23 rokov posledný krát:)

Všetko dobré a veľa šťastia nám všetkým prajem!

11 views0 comments
bottom of page