top of page
Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /pečieme perník/


Našej víle Elmíre prišlo smutno, že som nebol dlho doma a tak, hneď po mojom návrate, deťom napísala, aby sme spolu čo to napiekli. Na stole mi v noci nechala ingrediencie na cesto na perníčky aj s návodom, ako ich upiecť.

Hneď ako sa zobudili moje deti, prečítali list a potešili sa. Rovno som cesto pripravil a uložil do chladničky, aby trošku odležalo. A v správny čas, sme ho vybrali, vyvaľkali a pustili sa do výroby perníčkov. Bolo že to radosti! Celkom sme urobili šesť plechov. Teda deti urobili. Ja som iba dozeral, aby všetko prebiehalo tak, ako má. Radosť mali deti a určite aj víla. Lebo perníčky chutili naozaj výborne. Teraz už len ozdobiť a prvé koláče máme hotové :)

Oli a Dorka pripravili pre Elmíru darček. Ako vďaku za to, že je s nimi počas adventu. Už v jednom liste písala aj to, že asi viac nepríde, lebo sa nesprávajú pekne. Dala im nakoniec šancu. To bolo asi najtichšie ráno, keď ten list čítali. Skoro sa rozplakali...

Oli sa rozhodol, že jej zahrá Tichú noc na klavíri. Celý týždeň trénoval a keď prišli na návštevu Sárka s Esterkou, Oli zahral, dievčatá zaspievali a skladbu poslali do celého sveta. Aj Elmíre do Neba. Aby vedela, že na ňu myslia. A aby prišla aj o rok. Nahrávky si môžete pokojne vypočuť aj vy :)


Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

16 views0 comments
bottom of page