top of page
Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /zima nám už nebude/


Prišla sobota a ja som čakal na inštrukcie, ohľadne nakrúcania. A skôr ako prišli inštrukcie, prišlo drevo. Nuž, bolo ho treba pekne uložiť. Neostávalo mi teda nič iné, ako obliecť tepláky a hybaj ho na dvor. Zobrať fúrik a pekne ukladať. Aby nám v zime nebolo zima, nachystali sme si teplučko :) Veď nie je nič lepšie, ako počas dlhých zimných večerov zakúriť v krbe, naliať si pohár dobrého vína, posadiť sa do pohodlného kresla a prečítať si dobrú knihu. Alebo si len tak to vínko vypiť s mojou drahou. Ale čím som starší, tým častejšie čítam knihy :)

A keď sme všetko pekne poukladali, prišli aj inštrukcie na nakrúcanie. Večer som teda naložil techniku, osedlal nášho štvorkolesového tátoša a cestou som stihol kúpiť aj našu obľúbenú kávu. Lebo len víno piť nemôžem... :) Tak som stihol všetko... Cesta do Košíc bola náročná. Zastihlo ma prvé tohoročné sneženie. Problém ani tak nebol sneh, ako vietor, ktorý ho sprevádzal. Miestami som mal pocit, že ma sfúkne z cesty. No udržal som stopu a z cesty som nezišiel. Zatiaľ! :)

Nuž, život na dedine to nie je len pohodička, tichučko a žiaden stres. Z času na čas treba niečo okolo domu aj urobiť...

PS: výsledok našej práce už lieta kdesi internetom. Určite ho spoznáte, keď sa k vám dostane :) Nakrúcal som s istým zabávačom a hudobníkom z východu jednu básničku, pre nemenovanú nadáciu.

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

16 views0 comments
bottom of page