top of page
Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /opäť raz pracovný víkend/


Prišla sobota a s ňou aj práca. A tento krát dokonca dve nakrúcanie. Okrem kultúrneho dedičstva, ktoré robím dlhodobejšie, teda pripravujem tri krátke filmy, ma čakalo aj nakrúcanie s mojim otcom. Musím plniť podmienky tvorivého štipendia a to si okrem scenára vyžaduje aj nejaké fotečky. A keďže sa mi podarilo na môj projekt nahovoriť producenta, pripravujem nejaké materiály aj na ďalší vývoj filmu.

Tak som teda v sobotu naložil auto a vybral sa na cestu Slovenskom. Najskôr za otcom, potom do Žiliny. Moje oči boli celý týždeň upreté na predpoveď počasia. Jednou časťou nakrúcania projektu kultúrne dedičstvo mala byť plavba plte po Váhu. No a celý týždeň intenzívne pršalo a snežilo. Takže ideálne počasie na plavbu plťou. Na nedeľu však boli predpovede priaznivejšie. Samozrejme sa pridávali aj iné komplikácie, keď zrazu niektorí ľudia mohli točiť iba pondelok, iní iba nedeľu. No a ja som ich potreboval mať v zábere spolu... Ale čo by to bolo za filmovanie, keby sa niečo nekomplikovalo. Na to som si za tie roky zvykol. Vyriešiť sa však dá všetko, pokiaľ sa chce. A mne sa teda chcelo, lebo išlo aj o môj čas.

Nedeľné ráno ma neprivítalo najlepšie. Za oknami nepríjemne pršalo. Čím ďalej, tým viac. Ale napriek všetkému som naštartoval auto a vybral sa do Strečna. V Gazdovskom dvore ma už čakal štáb. Počasie tam bolo o niečo lepšie, plť bola pripravená a tak sme sa vybrali na štart. Pltníci odrazili plť od brehu a mal som pocit, že aj pršať prestalo. Strávili sme plavbou takmer hodinu, niečo nám o pltníctve porozprávali a niečo sme aj zaznamenali. Dokonca aj dron sme vytiahli a trošku okolo plte polietali. No a po takomto príjemnom začiatku, hybaj ho na hrad! Tam sme dotočili veci potrebné ku kaplnke. Večer ešte rýchle kopírovanie kariet, nejaká tá večera a hlavne pivo! Neostalo pri jednom... :) V pondelok som už len dotočil ilustráky, na ktoré nám večer už nevyšiel čas a čakala ma cesta domou. Hneď ako som prišiel ma privítala moja dcéra slovami: "chýbal si mi tatinko" Milé!

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

10 views0 comments
bottom of page