top of page
Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /deň otcov/


Celý tento príbeh sa začal vo štvrtok. Spolu s mojou drahou som skoro ráno naštartoval nášho tátoša a vybrali sme sa smer Bratislava. Len tak na otočku. Podpísať zmluvu o predaji nášho bratislavského bytu. Už sa teda naozaj stávam východňarom. Onedlho si budem musieť zmeniť už aj trvalý pobyt. Takže môj zborovský bejs kemp sa stane oficiálne mojim jediným domovom. Vrátili sme sa v noci, keď už detváky spali. Na ďalšie ráno ma čakalo prekvapenie ku dňu otcov od môjho syna. Prekrásny darček! Kravatové srdce! Vraj to je z lásky.


Tak to som si naozaj musel zaslúžiť! A keďže ma môj syn takto pekne obdaroval, tak som mu pripravil aj ja pekný deň. Nešiel do školy, ale zobral som ho na cyklovýlet k Červenému kláštoru. Aby mu nebolo samému smutno, šli sme spolu s jeho sesternicou a mojím švagrom. Taký otcovský výlet s deťmi:) Pekne sme sa odviezli popri Dunajci až do Poľska. Do kúpeľného mestečka Szczawnica. Tam a naspäť takých 23 kilometrov. Oli to pekne dal. Smerom tam sme mali niekoľko zastávok, aby sme si oddýchli, no smerom naspäť sme stáli iba raz a to kvôli búrke. Schovali sme sa na chate a prečkali pekne v suchúčku. Chceli sme sa aj najesť, ale mali nával a nestíhali. Tak deti na pankáča v reštike zjedli to, čo sme im priniesli a po daždi nás čakala cesta smer Červený kláštor. Tam sme sa rozhodli navštíviť aj múzeum. Pozreli sme si, ako žili mnísi, čo deti až tak nezaujímalo. Ale vydržali. Okrem toho sme si výlet tradične spestrili hľadaním kešiek. Našli sme na tejto ceste dve! Popri tom sme sa zabavili a dozvedeli sme sa niečo aj z histórie. Oli bol taký unavený, že cestou domov zaspal v aute. Zobudili ho až kámoši, ktorí ho čakali pred naším domom. Hneď sa samozrejme pochválil, kde všade bol!

Ja som si druhý deň svoj deň otcov užil sám. Bol som si zaliezť na turinskách. Príjemné lezeníčko. Všetci boli v zádieli, lebo tam otvárali sezónu, takže sme mali skaly iba pre seba. Pekne som sa vyšťavil a spokojne som sa mohol vrátiť domov. Takto nejako by som si predstavoval víkend:) pekne oddych, žiadna práca a už vonkoncom žiaden stres! Nech je takýchto dní čoraz viac :)

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM.

Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

2 views0 comments
bottom of page