top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /v trojici v Kine Úsmev/

Ako by to bolo znamenie. Na októbrový workshop do Kina Úsmev prišli tri deti a stihli sme pripraviť tri videá. Každé dieťa si vyskúšalo, aké je to hrať, aj nakrúcať. Spološne sme potom videá postrihali a odpremietali ich na plátne. Prosto, ideálny podvečer na tvorbu.

Najskôr sme si s deťmi prešli pomôcky, ktoré som na workshop priniesol. Vybrali zariadenia, s ktorými chceli pracovať a pustili sme sa spoločne do vymýšľania príbehov, ktoré nakrútime. Ako prvé vzniklo video, ktoré malo navodzovať trošku hororovú atmosféru. Ale iba trošku, lebo báť sme sa nechceli!

Po prvom filmovom pokusme sme si urobili občerstvovaciu prestávku. Viete koľko síl stojí vytvorenie takého videa? Len si to vyskúšajte! Po zregenerovaní sme vymysleli druhý príbeh. Stavba puzzle. Škoda, že sme si neskontrolovali, či je kompletné. No ani to nás neodradilo. Pustili sme sa do skladania a nakrúcania. Na tvorbu druhého videa sme využili stabilizátor. Puzzle sme síce nezložili, ale video sa nám podarilo dokončiť :)

Po krátkej občerstvovacej prestávke sme sa pustili do tretieho a posledného videa. To sa deťom páčilo najviac. Rozhodli sa, že to bude obyčajná naháňačka. V tomto prípade "jednozáberovka"! Posúdte, akých som mal na workshope kameramanov.

Ešteže má Kino Úsmev toľko tajuplných zákutí, ktoré sme mohli na nakrúcanie využiť :) Teším sa na ďalšie workshopy! Verím, že sa nám podarí natočiť ďalšie skvelé videá. Ak by ste nakrúcali na mobil aj vy doma, prihláste svoje výtvory na www.mobilfest.eu Na festivale filmov natočených mobilnými telefónmi, môžete vyhrať zaujímavé ceny!




Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)

17 views0 comments
bottom of page