top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /workshopová tour vol.3/

Olá, olá! Február sa končí a s ním aj moje najdlhšie workshopové tour, aké som doteraz absolvoval. Každý týždeň na inom mieste, pomedzi to práca, moje štúdium a trochu aj rodina. Tento mesiac naozaj iba trochu. Využil som moje cestovaniena to, aby som aspoň na chvíľu navštívil rodičov a dal si obed u sestry.

Môj posledný workshopový výlet bol do Trenčína. V Družba drama studio ma koncom mesiaca čakalo takmer dvadsať detí, ktoré mali naozaj veľkú chuť niečo tvoriť. Najskôr sme spoločne vymýšľali, o čom bude naša papieriková rozprávka. Postupne sme prišli na to, že chceme príbeh o mori. Nemôžu v ňom chýbať ryby, žralok, poklad, veľryba, loď a kapitán. Na pretras prišla aj morská panna, ale zabudli sme ju vyrobiť a tak v našom príbehu neúčinkovala :)

Ešteže som mal dobrú zásobu farebných papierov. Pripravili sme spoločne všetky postavičky a ukázal som deťom, ako sa taký "papierkáč" vyrába. V amatérskych podmienkach samozrejme...ale o to srdečnejšie. Na spoločnom diele som vysvetlil deťom, ako funguje aplikácia, ktorá nám veľmi pomáha pri tvorbe stopmotion videa. Potom už tvoril každý sám. Deti využili aj moje rekvizity, ktoré som doniesol. Najväščiu pozornosť si ako obvykle získala drevená ruka s pohyblivými kĺbmi. Asi aj vďaka seriálu The Addam's family. Po vybláznení sa, mi neostalo nič iné, iba upratať, zbaliť veci a vrátiť sa domov :)

Na chvíľu si dávam pauzu. Blížia sa prázdniny a ja mám aj iné povinnosti, ako workshopy. Ale pomaly sa začínajú ozývať aj z ďalších miest. Čaká ma ďalšie cestovanie :)



Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)

21 views0 comments
bottom of page