top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /deň učiteľov/

Nejak sa mi prihodilo, že za tri roky, ktoré sa ponevieram svetom aj ako pedagóg - v mojom prípade to považujem za veľmi silné vyhlásenie - sa mi stalo prvý krát, že som reálne zažil Deň učiteľov. S tým "reálne" opäť preháňam, lebo reálne som nebol v škole, ale doma... No to je výhoda čiastočných úväzkov, že nemusíte sedieť v práci každý deň. Pravdu povediac, asi by som to nezvládol. Pre mňa je zázrak už to, že som vydržal v škole tri roky. Ale späť k téme. Posledné dva roky ma zastihol Deň učiteľov na onlajne. Až tento rok sme sa so žiakmi mohli reálne v danom termíne stretnúť. A pripravili nám milé prekvapenia.

Veľmi príjemne ma potešilo, keď som si takýto hárok s odkazmi našiel druhý deň na mojom stole. Ja tuším, že za tým bola naša kolegyňa. Ďakujem Alenka za pekný nápad a že máš chuť takéto veci so žiakmi stále robiť :)

Byť učiteľom je niekedy zábavné. Ako ste si v texte všimli, aj moji študenti oceňujú môj humor. Možno mu nie všetci rozumejú, ale to nevadí. Ani všetci moji kolegovia nerozumejú môjmu humoru. A ja mám život aj napriek tomu stále zábavný :)

Úprimne, porozumieť mi je naozaj náročné. Obdivujem tých, čo to somnou ešte nevzdali.



Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)



54 views0 comments
bottom of page