top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel / pracovno odddychový víkend /

V skratke by som mohol o víkende napísať: večerná prechádzka okolo Zemplínskej šíravy, doobedný paddleboard, skvelý obed, futbal v Michalovciach, návšteva zrúcaniny hradu Čičva. Také jednoduché to však nebolo :)

Pôvodne som mal víkend tráviť doma. V BAŠTE som pripravoval podujatie, na ktorom mala byť prednáška o dokumentárnom filme a po nej projekcia nového filmu Mira Rema, Láska pod kapotou. Celkom som sa na to tešil. No zazvonil mi telefón a ten všetko zmenil. Ako to už často býva. Namiesto prednášky a dobrého filmu som mal v sobotu večer sedieť v prenosovom voze v Michalovciach. Tak som si povedal, že využijem posledné teplé lúče neskoroletného slnka a vezmem rodinku na víkend na Zemplínsku šíravu. Zarezervoval som hotel, naložil paddleboard, neoprén a vyrazili sme.

Ako prvú sme si užili krátku prechádzku po prázdnych plážach na Zemplínskej šírave. Po nej dobrú večeru a ešte lepšiu kávu na terase hotela Eurobus. Naozaj parádne zrekonštruovaný hotel ponúka príjemné posedenie. A na rozdiel od našej terasy, tam ani o pol deviatej nebola zima. Takže sme si vychutnávali kávu a vínko. Po raňajkách nám už nič nebránilo nafúkať paddleboard a vychutnávať si samotu na vode. Iba z času na čas okolo prefrčal nejaký čln, alebo na hladinu vyskočila ryba. Dorka sa nechala vyvážať a maminka s Olim sedeli na brehu a pozorovali nás. Za necelé dve hodiny ma stihlo aj opáliť :) Po skvelom obede som naštartoval auto a vybral sa do Michaloviec. Podvečer ma čakal prenos fortunaligy.

Tak bezpečne som sa na futbale ešte necítil. Keďže domáci privítali Trnavský Spartak, okolo nás bolo toľko policajtov, že asi ani okolo pápeža ich toľko nebude :) Musel som čakať takmer trištvrte hodinu, kým som vyparkoval auto, toľko policajných áut bolo okolo. Keď som dorazil na hotel, deti už ležali v pyžamách. Úplne ich odrovnal Thermalpark Šírava. Vyblbli sa dosýtosti. Po raňajkách sme naložili všetky veci do auta a pobrali sa domov. Cestou sme sa zastavili na hrade Čičva, odloviť nejakú kešku a pozrieť na okolie z hradného kopca.

Nakoniec to bol celkom príjemný víkend :)





Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)



23 views0 comments
bottom of page