top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /na ceste domov/

Nejak sa mi na konci tohto školského roka zavarilo. Ani som nepredpokladal a nacestoval som toho viac, ako počas celého roka. Moja púť začala nakrúcaním talentu na jesennú televíznu ponuku. Pekne som si to užil a spojil príjemné s užitočným. Troch študentov z našej školy som tam zobral na prax. Zažili, ako funguje taká výroba. Najťažšie pre nich bolo vstávať každé ráno na šiestu :)

Školský rok som ukončil cestou domov a po príchode do práce som si na stole našiel obálku. Aj som zažartoval, či to nie je úplatok. A bolo to niečo oveľa lepšie. Dostal som hodnotenie od žiakov. Potešilo o to viac, že väčšinu z nich som učil iba cez online vyučovanie. A vraj sa im to páčilo…. Asi môžem pokračovať aj budúci školský rok.

Hneď, ako som sa trochu spamätal z nakrúcania, pobral som sa na FestAnču prezentovať našu školu. Veľmi príjemne tam bolo, len krátko som sa zdržal. Ponáhľal som sa zo Žiliny opäť domov, lebo som musel baliť batoh do Tatier. Tento rok sme s partiou dali Roháče. Teda Západné Tatry. Veľmi príjemný výlet. Škoda len, že počas túry po hrebeni bol naozaj silný nárazový vietor. A tak sme nedali všetko, ako sme chceli. Pre istotu sme sa po časti našej túry vrátili do doliny.

Aby toho nebolo málo, po návrate domov som si opäť pobalil kufor a vydal sa opäť do hlavnej dediny, kde sa snažím dokončiť to, čo sme natočili. Verím, že mi to nebude dlho trvať, lebo už by som si šiel užiť na paddleboard. Samozrejme nie je to tak, ako som chcel, že v lete nebudem nič robiť. čaká ma ešte minimálne jedno nakrúcanie, vymyslel som si projekt k storočnici Slovenského filmu a snažím sa oživiť ďalšie dva projekty, na ktorých dlhodobo pracujem. Snáď sa niečo podarí :)


PS: od mojej milovanej manželky som dostal grafiku, ktorú pre PARU urobila Ivana Šáteková. Volá sa NA CESTE DOMOV a je k albumu Našou krajinou. Dokonale vystihuje mohu situáciu. Stále som Na ceste domov… a cestujem Našou krajinou… len nevyzerám, ako pánko na grafike :) Nemám na to čas. A ani chuť. Momentálne :) Ale keď bude vysieť v pracovni, ak ju raz budem mať dokončenú, tak bude tešiť moje oko. Ako všetky grafiky, ktoré máme nakúpené do pracovne. Len tá pracovňa ešte nie je :) Ale raz, snáď aj čoskoro…. bude…



Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)

23 views0 comments
bottom of page