top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /za dedinou.../


Tak som sa bol s mojou jedinou milovanou manželkou minulú nedeľu prejsť u nás za dedinou. Chcel som zobratť aj deti, ale im sa nechcelo. Nuž sme sa vybrali iba my dvaja. Ani neviem, kedy sme naposledy boli niekde iba my dvaja... Za dedinou prvý krát:)

Takto nám na cestu zasvietilo. Počko nám vyšlo, lebo prestalo pršať tesne pred našou prechádzkou a začalo tesne po nej. Z malej prechádzočky sa vykľul asi desať kilometrový okruh. Ale stálo to za to. Tam niekde v diaľke môžete identifikovať Zborovský hrad. A vežičky kostolov. Máme ich dva. Jeden farský, druhý ako pozostatok kaštieľa, ktorý zhorel počas prvej svetovej vojny.

Pekne som si oddýchol a pripravil som sa na svoj prvý týždeň, plný testov pre študentov. Musel som už začať naozaj pracovať. Ako učiteľ. I pripravil som svoj prvý test. Uvidím, ako dopadol. Tento víkend hodnotím. Už som ho opravil a vyzerá to nádejne. Možno nebude ani jedna trojka... To ešte musím vymyslieť, ako hodnotiť. Doteraz som to nerobil, tak mám mierny stres. Ako sa však hovorí:"Všetko je raz prvýkrát." Aj moje hodnotenie o chvíľu bude zabudnutá kapitola. Musím už pripravovať ďalší test. Som zvedavý, dokedy ma bude učenie baviť... dovidenia o týždeň:)

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

11 views0 comments
bottom of page