top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /leto na záhrade/


Tento rok sa mi podarilo ostať takmer celé leto bez práce. Neviem, či je to výhra, ale aspoň si môžem porobiť niektoré veci, čo by som inak nestíhal. A aj som začal. Popri tom, ako finišujem zostrihy pre projekt S DEŤMI NA CESTÁCH, pustil som sa i do pokračovanie projektu zimná záhrada a pracovňa. Na našom dvore je riadna makačka čokoľvek vykopať. Pozemok a dom, ktorý sme tu zrekonštruovali, bol niekedy starý dedinský obchod. A na pozemku to tak aj vyzerá. Kam kopnem, samá skala, tehly, betón a vyliaty asfalt. Také mňamotky. A keďže sme si chceli pred pracovňou urobiť také sedenie na rannú kávičku, musel som sa opäť pustiť do kopania základov. Tentokrát pod terasou. Pekne som si zamakal. Lebo aj kusy starej cesty som musel zlikvidovať a kopanie v tom našom kamení, nie je žiadna sranda. Keď som si chcel oddýchnuť, vymenil som krompáč za lopatu a namiesto kopania som bordel z jamy vyhadzoval von. A takto som to striedal, až pokým sa mi nepodarilo dosiahnúť požadovanú hĺbku.

Nuž a keď sa mi to podarilo a v rukách mi stále brnelo, potreboval som ich zamestnať trochu krajšou robotou. Pozbieral som teda našu úrodu. Budem mať chutné raňajky :)

Čučoriedky nasadila moja drahá len túto jar a už sa nám odvďačili. Prekvapilo ma to, že v tom kamení dokáže niečo vyrásť a dokonca zarodiť. Tiež sa však namakala moja drahá, lebo aj na kvietky musela vykopať jamy.

Základy využila Dorka ako svoju novú skrýšu a keď sa s kámoškami hrala na dvore, ľahla si do jamy a schovala sa im. Aj takto sa to dá využiť...

Tak si tu veselo žijeme, kopeme a užívame si leto. Uvidím, či leto bez práce bude okrem toho, že porobím niečo na dvore aj inak užitočné :)

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

19 views0 comments
bottom of page