top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /máme tu koniec školského roka... opäť raz.../


Nie je to ani prvý a zjavne na dlho ani posledný koniec školského roka, ktorý si doma užijem. A predsa je práve tento niečím výnimočný. Svoje prvé vysvedčenie si priniesla Dorka. Nedávno skonštatovala, že bude mať samé jednotky. Keď sa jej drahá opýtala, či naozaj, tak pripustila, že možno nejaká dvojka by bola, keby ich známkovali. Ale keďže sú prváci, ešte ich neznámkujú. No a po chvíľi svoje tvrdenie opäť prehodnotila a povedala, že keby bola druháčka, možno by zo Slovenčiny bola trojka. Ale je to vraj úplne jedno, lebo zatiaľ nie je. A nebude sa predsa trápiť tým, čo by bolo, keby...

A keďže sa mi nepodarilo s Dorkou ísť do školy v jej prvý deň, lebo ma čakala práca, chcel som si užiť aspoň ten posledný. Po vysvedčku sme skočili na zmrzlinu a potom už domov.

Oli sa zase pripravuje na leto a stihol si kúpiť čln. Ešte neviem, načo mu bude, ale už ho stihol aj nafúkať u nás doma, či je všetko v poriadku. Takže pol dňa nám zavadzal čln uprotred domu. Na poslednom výlete si kúpil aj potápačský nôž a teraz čln. Vraj pôjde loviť žraloky do Chorvátska. Nuž, zatiaľ sa bude musieť uspokojiť asi iba s Domašou a Šíravou. Na Chorvátsko nemám... Ale jemu to nevadí. Hlavne že je čln.

Tak, pekný začiatok prázdnin. Už aby bol koniec :)

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

18 views0 comments
bottom of page