top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /dobrí anjeli/


Hneď po tom, ako Oli vypol motory na lietadle a vrátili sme sa domov z oblohy a výletu, čakal nás tradične hektický týždeň. A vyzeralo to tak, že nás už nič neprekvapí a týždeň dokončíme víkendovou brigádou na našej zimnej záhrade. Ale... u nás je našťastie vžy nejaké ale. Vybrali sme sa pre deti do školy a potom na nákup. Na parkovisku sme objavili mačiatko. Vyzeralo, že ho prešlo auto a má to už za sebou. Deti sa s tým zmierili a šli sme na nákup. Keď sme sa vracali, zrazu sa pohlo. Vyzeralo dosť biedne. Malo celkom otrhnutú nožičku, ktorá sa ťahala za ním. Oli okamžite vbehol do sekáča a kúpil si tričku za euro. Teda, teta mu ho dala. Čiže ušetril. Opatrne mačiatko zabalil do trička a hneď sme vyrazili k veterinárovi.

Toto ma na mojich deťoch baví. Síce ma niekedy vedia pekne nasrať, lebo sa správajú ako najväčší egoisti, ale keď príde na lámanie chleba, vždy sa postavia na správnu stranu.

Nuž, keď sme videli, že mačiatko je v dosť vážnom stave, začali sme ich pripravovať na to, že ani zverolekár mu nemusí už vedieť pomôcť. Oli to uzavrel s tým, že určite prežije a ostane s nami. Celou cestou rátali minúty a mali sme slzavé údolie. Auto ešte ani poriadne nestálo a oni už bežali do ambulancie. A to doslova! Oli sa nikde nezastavil a vbehol priamo do ambulancie. Uja zverolekára to trochu zaskočilo, ale neodradilo od pomoci. Pozrel na mačiatko, musel však skonštatovať, že mu nepomôže a musí ho uspať. Videl som, ako sa s ním Oli rozlúčil, stiahol šiltovku do čela a utekal von. Našiel som ho pred ambulanciou aj s Dorkou, ako spolu plačú. Ešte na chvíľku vbehli dnu, aby sa s mačiatkom rozlúčili a potom trielili do auta. Nikde sa už nechceli zastaviť.

Doma hneď Oli vytiahol obrovské dosky a pripravil z nich kríž na hrobček. Museli sme ho umravniť, že ak chce hrobček, nemôže naň dať dvojmetrový kríž. Nakoniec uznal, že bude lepšie, ak urobí menší.

Nuž, nedávno sme zachraňovali psíka, teraz mačičku. Takto si tu u nás, na divokom Východe žijeme!

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

11 views0 comments
bottom of page