top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /jarné prázdniny/


Tento týždeň nás poctil jarnými prázdninami. Deti sa tešili, lebo nemuseli ísť do školy. A keďže mne sa podarilo byť takmer celý týždeň doma, plánovali sme rôzne výlety. Na začiatok sme si pripravili pozorovanie nočnej hviezdnej oblohy v neďalekej hvezdárni v Roztokoch. Je to veľmi nádherné miesto, kde vás pri pozorovaní hviezd nebude nič rušiť. Nanajvýš lesná zver, ktorá sa pasie na okolitých lúkach. Žiadné svetlá. Dedinka na hranici a za dedinkou malá hvezdáreň s chatou, kde sa dá prespať. Krásne upravené prostredie. Deti si to užili. Oli pozoroval hvizdy a hviezdnu hmlovinu, nastavoval ďalekohľad a mal výraz šialenca, ktorý je pohltený tým, čo má rád. Vydržal v zime vyše dvoch hodín, pokiaľ sa priznal, že už je mu taká zima, že nevládze.

Potom sa naše prázdninové dni vrátili do bežných koľají. Musel som trochu pracovať a tak sa deti hrali doma. Keďže bolo pekne sucho a sem tam vykuklo aj slniečko, hneď šli na ulicu vyskúšať hoverboard, ktorý dostal Oli od Ježiška. Svišťal ulicou a odniesli si to jedny nohavice. Maminku to samozrejme nepotešilo.

Nuž a záver týždňa sme strávili na zjazdovke. Pravdepodobne poslednou lyžovačkou sme ukončili zimnú sezónu. U nás už po snehu nie je takmer ani stopy, ale na druhej strane kopca, z Poľskej strany, je ho ešte požehnane. Deti sa raz spustili a potom na dlho navštívili bufet. Zjazdovka bola riadne zľadovatelá. Veľmi sa im nechcelo po takom ľade lyžovať. Spolu s nimi sa takto rozhodla väčšina návštevníkov a tak sa mi naskytla možnosť dosýta si užiť zjazdovku. Svišťal som si po zľadovatelom svahu, čo mi vietor dovolil. Bol taky silný, že ma raz sfúkol zo svahu. Normálne ma položilo na zem. Neustál som to...

Aj napriek tomu sa na záver večera aj Dorka ešte rozhodla urobiť pár jázd.

Nuž a úplný záver týždňa strávime na karnevale v našej obľúbenej Bašte. Pripravili sme pre deti dielničky a karneval.

Vyzerá to na celkom slušne strávené prázdniny. Pre nás našťastie v nedeľu končia a presunú sa o kraj ďalej.

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

10 views0 comments
bottom of page