top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /nostalgia za letom/


Toto leto sa mi podarilo režírovať väčší projekt. RTVS ho zaradila na jeseň do vysielania. Remeslo má zlaté dno. Musím sa priznať, že to bol môj prvý takýto projekt. A nebyť ľudí z goodTV, ktorí sa rozhodli mi ho zveriť aj napriek tomu, že sme predtým nikdy nespolupracovali a nevedeli o mne takmer nič, asi by som sa k takejto práci nedostal. Nie že by som to nevedel, či by som si neveril. Ale nie som veľmi spoločenský a ani nie som mainstreemový režisér. Robím väčšinou to, čo nikto robiť nechce. Nie pre to, že je to zlé, ale pre to, že je to mizerne platené.

Takže možnosť participovať na takomto projekte ma veľmi potešila. Toto leto slnko riadne pieklo, tak som si urobil príjemný tienik. Takto som sledoval čo sa deje na pľaci a sem tam som spod dáždnika niečo zakričal.

Teraz je už takmer zima a ja si opäť robím tie menej zaujímave - po finančnej stránke - projekty. Na druhej strane rodinka to oceňuje, lebo som konečne doma. A mám čas sa venovať aj filmu, ktorý pripravujem a už vyše roka naň zbieram materiál. Teší ma to. Motám sa po členky v blate a výkaloch po osade, kde ma pomaly berú ako jedného z obyvateľov. Teším sa, keď film budeme dokončovať a dúfam, že práca na ňom stála za to. Aj napriek tomu, že zatiaľ sa mi naň nepodarilo získať žiadnu finančnú podporu. Vraj je to riziko, lebo robím "reality shows". Rád by som vedel, ako mám uživiť rodinu. Niečo robiť musím aj za peniaze. Napriek všetkému ma to baví a mám z toho radosť :)

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

24 views0 comments
bottom of page