top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /kto chce, zábavku si nájde/


Tak nejak sa mi zdá, že okrem krajiny si tu kradneme i akademické tituly. Tiež jeden mám, aj keď sa ním nehrdím. Nerobil som školu na to, aby som pobehoval s diplomom v ruke, že i ja som nejaký ten vysokoškolsky vzdelaný človek. A hlavne, tu na Východe mi je môj titul i všetko vzdelanie na dve veci...

A tak sa len s úsmevom pozerám na problémy, ktoré trápia túto krajinu. Respektíve hŕstku tých, čo si chcú ešte čosi ukradnúť. Lebo ja sa stretávam s ľuďmi, ktorí sa snažia niečo vybudovať. Z ničoho postaviť niečo. Z kraja, kde nie sú žiadne veľké príležitosti urobiť kraj, kde sa ľudia vedia o seba postarať. Iste, i my tu máme svojich démonov, ktorí kradnú. I takých, čo patria medzi "ICH ĽUDÍ". Ale máme tu aj "svojich ľudí", ktorí pôjdu s nami. Možno ešte toto volebné obdobie si ukradli pre seba oni, ale bude asi posledné. Aj tu ich už majú všetci plné zuby. Prežívajú len vďaka strachu. Ale kto nič nemá, nemusí sa báť, že o niečo príde.

A tak sa tu v čase, keď nemám inú prácu, snažím s ľuďmi, ktorým na tomto kraji záleží vybudovať komunitu. Aj obyčajným pečením chleba. Lebo je výborný :) Keďže ma moja práca baví, beriem ju skôr ako zábavku. Baví ma podporovať miestnych a pozerať, ako sa im darí. Keď môžem, rád priložím ruku k dielu.

Takto sme v Andrejovej piekli a točili. A potom samozrejme i zjedli! Každý si raz bude musieť zjesť to, čo si upečie. My sa toho nebojíme. Možno "ONI" už áno!

PS: za fotku ďakujem Bibi. Ukradol som si ju z FB profilu gazdovstva :) Ja som nemal čas fotiť...

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

113 views0 comments
bottom of page