top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /po rokoch sám s mojou drahou/


Rozhodol som sa spolu s mojou drahou pri istom výročí našeho spoločného života skúsiť si aspoň jeden deň užiť bez detí. Nechali sme ich starým rodičom a my sme sa vybrali na neďalekú Domašu. V tomto ročnom období tam už nie je nátresk. Vody tiež nebolo veľa a počasie také jesenné. Ale hotel výborný. Užil som si bazén.

Cestou na Domašu som rozmýšľal nad článkom, ktorý o Bardejove napísal Michal Havran. Vraj Štiavnica je nová riviéra a Bardejov nová Štiavnica. Spomenul i naše cesty a útrapy, ktoré cestovateľ musí znášať, aby sa vôbec do našeho mesteška dostal. Nuž, odporučil by som mu cestu ešte viac na severovýchod. Svidník, Stropkov a všetko smerom na Domašu. Tam ešte len zastal čas. To je tá pravá NO-GO zóna.

Našťastie ja som dokonalý odľud. Miesta mimo sezónu, prípadne také, kam nikto nechodí si vyberám a užívam. A Domaša v toto ročné obdobie je dokonalá :)

Ubytovali sme sa v hoteli Zelená lagúna. Štyri hviezdy, wellness, bazén, dobrá káva a skvelá kuchyňa. Po tom, čo sme sa poprechádzali po dne vypustenej vodnej nádrže neskorý obed, bazén a večer dobré vínko padli vhod. Naozaj skvelý oddych.

Nuž a po dobrom oddychu piatkovom, ma v sobotu čakala volebná miestnosť v mojom bejskempe. Už druhý krát sa stretávam s takýmto čímsi. Vyzerá to tak, že čoskoro budem menšinou...

Zarazilo ma, že v našej obci bolo veľmi veľa nezávislých kandidátov. Iba jeden SMERák, niekoľko mne neznámych strán a nejaká SaS a OĽANO. Nuž, uvidím, čo dnešný deň prinesie. Nielen našej obci, ale celému Slovensku...

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

13 views0 comments
bottom of page