top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

filmové udalosti mojim okom 12


Tak som bol po dlhom čase v kine. Teda v riadnom multiplexe. Do kina chodím. Len multiplexy som na nejaký čas vypustil. Jeden z dôvodov je ten, že tu u nás, žiaden nie je :) a druhý, že mi lezú na nervy. Ale nejak som sa nechal zlomiť mojou drahou, že si dáme rande a pôjdeme do kina. Chcela vidieť film ZRODILA SA HVIEZDA.

Kúpil som teda lístok do najbližšieho mesta, kde sa to hralo. Lebo u nás, v Bardejove, sa nehrá všetko. Čiže sme sa vybrali do Prešova.

Nuž, multiplexy sa veľmi nezmenili od doby, keď som tam prestal chodiť. Chvíľu ma trápilo, či tam ľudia prišli na film, alebo sa nadžgať pukancov a vypiť hektolitre sladených nápojov. Ale po chvíli ma to prešlo a nechcelo sa mi zaoberať tým, že mi niekto za ušami chrúme. Veď multiplex je predsa o zábave. A k tomu patria aj pukance a kola...

Ale k filmu. Normálne ma dostala úvodná scéna. Cítil som sa ako na nejakom nezávislom filme a nie na trháku z hollywoodskej produkcie. Taká dogmatická kamera. Takmer som dostal závrat. Úžasné, sugestívne. Vyrušil ma len hluk, ktorý ale asi tiež patrí k multiplexom. Ak tam všetko nehučí tak, že vám ide potrhať ušné bubienky, nestojí to asi za veľa. Hudba tiež výborná a herecké výkony na úrovni. Jediné, čo mi vadilo bol príbeh. Teda do polovice ešte ok, ale potom taký cukrový, čitateľný, americký. Mal som pocit, že nevedia ako to ukončiť, tak vymysleli najväčšie klišé. Tých a rôznych stereotypov vo filme bolo dosť. Väčšinu som akože prehliadol, ale záver ma dostal. Škoda.

V skratke - výborná kamera, skvelé herecké výkony, super hudba. Príbeh taký cukríkový. Tento filmový zážitok neľutujem. Dokonca aj ten multiplex som po rokoch celkom dal. Ale radšej mám komornejšiu atmosféru.

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page