top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /domáca galéria/


Nechcem sa nejako chváliť, ale mám šikovné deti. Olimu sme sa venovali a chodili sme s ním na všakovaké kurzy a workshopy. Dorka vyrástla ako samouk. Už sme nemali toľko času, aby sme chodili na všetko aj s ňou. Väčšinou šla tam, kde aj Oli. Posledné dni ju pohltilo kreslenie. Neprejde deň, kedy by nenakreslila nejaký obrázok.

Od septembra pôjde do školy a najviac sa teší na to, ako bude chodiť do ZUŠky a bude kresliť. Verím, že jej to vydrží čo najdlhšie. Je veľmi príjemné pozerať sa na to, ako deti robia to, čo ich baví. A som na ne patrične hrdý. Posledné školské dni obzvlášť. Oli dostal ocenenie za svoju grafickú prácu. Keď sa nás pýtali, či môže ísť do Lučenca prebrať si cenu, Oli ani len netušil, že nejaký obrázok na súťaž posielal, nie to ešte že aký. Ale obsadil prvé miesto. A najviac ho potešilo, že dostal sadu farieb.

Dorka zase posledný deň, ktorý bola v škôlke doniesla domov všetky svoje práce. A otvorila galériu. Niekoľko krát som ju navštívil. Pekne mi porozprávala čo, kedy a ako robila.

Nech im to čím dlhšie vydrží :)

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

15 views0 comments
bottom of page