top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /nič tu nie je/


A je to vonku. Už aj takto oficiálne. Potvrdili to dokonca naše najvyššie politické špičky! Teda zatiaľ iba jeden politický vyautovaný hranol... Ale potvrdil moje slová. Na Východe nič nie je! Čo by tu kto hľadal, nebodaj robil. Veru tak!

Pokiaľ to ale ja myslím ironicky, náš priemer to myslel smrteľne vážne. Musí o tom predsa niečo vedieť, veď bol dlhé roky priemerom tejto banánovej republiky. A aby na tom Východe nič nebolo, tvrdo pracovali spoločne so svojimi priemernými poskokmi. Podarilo sa im to takmer k dokonalosti priviesť. Diaľnicu nepostavíme najbližších X rokov. Ale v zásade asi ani netreba. Európska únia ju už nepotrebuje. Stačí spojiť Poľsko s Maďarskom na Východe. Obe susedné krajiny sú na tento krok pripravené. Tých našich pár kilometrov bude hotových skôr, ako celá slávna diaľnica spájajúca naše dve pobrežia. Kto by už len chodil do najhlavnejšej dediny? Tovar prúdiť bude, či sa to niekomu hodí alebo nie. Je to predsa biznis!

Náš priemer zabudol na jednu dôležitú vec. Aj tam, kde zdanlivo nič nie je, žijú ľudia. Dokonca sa snažia zmeniť nejaké tie veci. Nehaňte Východ môj!

Takto mi nedávno na rozlúčku príroda vyčarila úsmev na tvári a dobrú náladu aspoň na chvíľočku. Pretože odchody sú pre mňa komplikované. Už ráno mi Dorka hovorí, aby som viac do Bratislavy necestoval a radšej robil s maminkou. Veď si môžem predsa urobiť robotu aj doma! Veľa vecí by sa dokázala vzdať, len aby som nemusel cestovať. Ale keďže aj vďaka priemerovi tu na Východe nič nie je, musím. Uvidím dokedy. Dúfam len, že to od priemerov tejto krajiny nebude záležať. To by bolo na dlho!

PS: keby tu naozaj už nič nebolo, vždy tu bude nádherná príroda a pokoj, ktorý by sa mnohým tak veľmi zišiel. A aj dobrí ľudia!

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

21 views0 comments
bottom of page