top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /v hlavnej dedine ste sa museli zblázniť.../


Čo vám budem hovoriť, opäť ma núdza vyhnala z mojeho milovaného bejs kempu do našej hlavnej dediny. Robiť treba, teda zarábať treba a v odnoži RTVS, v metropole východu si myslia, že tam asi stačí za robotu povedať “Ďakujem pekne”. Niekedy ani to nie. Takže opäť som sa dal zlákať na reality chodníčky, lebo skúšal som rok robiť umenie a vyhýbať sa komercii. Skončilo to tak, že som vyžumpoval účty a pred koncom roka mi už neostávalo ani na suchý chlieb. A tak som svoje utopistické myšlienky na krajšie zajtrajšky vymenil za istotu peňazí z reality show. Dosť bolo umenia!

Nuž a neuveríte, čo ma v našej hlavnej dedine po príchode čakalo. Mal som chvíľu pocit, že žijem v nejakej alternatívnej realite. Kapitán, po vzore z Kremľa “zachraňoval” ľudské životy. Asi prvý krát v živote sa pustil z hradného kopca domov peši a hneď takáto príhoda. Pod mostom zachraňoval život bezdomovca, ktorý sa takmer utopil. Teda “zachraňoval” je asi silné slovo. Ale podľa hovorkyne “im odchádzal” , tak sa s ním kapitán rozprával. Mal by to častejšie absolvovať. Zachránil by viac zúfalcov, čo v tejto krajine žijú.

Dianím v hlavne dedine sa asi inšpirovali aj župe Žilinskej. Nová županka zavolala exorcistu, aby jej vyčistil kanceláriu a asi aj župu od zlej energie. Ľudia Boží, to vám naozaj už úplne kvapká na karbid? Akože keď u nás v Bardejove komunistický smerák zrušil jarmok s číslom 666 a pre dobro ľudí máme dva roky po sebe jarmok s číslom 667, to som bral ako miestny folklór. Ale že ľuďom hrabe takto globálne? To je veľa aj na mňa.

Len čerešničkou na torte bola tlačovka ministra vnútra z Rómskej osady. Akože väčší rasisti nie sú ani kotlebovci. Aj oni sa majú čo od ministra učiť.

Nespomínam už ani dianie v RTVS, ktorú sa snaží ovládnuť SNS. Lebo to je oproti spomínaným udalostiam vlastne nič. Teší ma však, že prvý krát v histórii majú redaktori a zamestnanci “gule” a vyjadrujú svoj názor.

Myslím, že mi celkom dobre padne reality týždeň. Mentálne ma to nikam neposunie, ale určite mi to ani neublíži. A ak, tak určite menej, ako dianie v našom bananistane. Čo vám budem hovoriť milí moji. Čo sme si zvolili, to tu máme. Teda, čo nám väčšina voliacich zvolila. Lebo to ani nie je väčšina... ale tak nám treba. V demokracii nás nikto nebude nútiť k volebnej účasti. Práve naopak. Čím menej ľudí k voľbám príde, tým väčšiu šancu bude mať kapitán na premiérske kreslo. A verte, že práve po tom túži. Boh ochraňuj túto krajinu!

Tento rok sa naozaj ešte poriadne nezačal a dejú sa tu veci...

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

16 views0 comments
bottom of page