top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Filmové udalosti mojim okom 8


Milý čitateľ,opäť po dlhšej dobe oživujem tieto svoje citové výlevy z prostredia filmu. Nie že by nebolo doteraz o čom, ale nejak sa mi nechcelo. Včera som však po niekoľký krát videl film Mladosť a musel som! Keď som tento film videl prvý krát, rozmýšľal som, prečo ho tak všetci velebia a čo také na ňom vidia? Pozrel som ho v kine, lebo recenzie chválili a ja som nemal čo robiť. Tak som šiel do kina. Taký obyčajný film...

No potom, vďaka predplateným filmovým kanálom sa na mojej televíznej obrazovke objavil niekoľko krát a ja som ho vždy dopozeral, prípadne aj pozrel celý. Podľa toho, v akej fáze som ho zastihol. A zamiloval som sa do toho filmu! Úžasná hudba, skvelá kamera výborné dialógy. A pritom si stále myslím, že je úplne obyčajný! Taký všedný! Príbeh dvoch "starcov" bilancujúcich svoj život. Čo už na tom môže byť prevratné? A predsa je. V jednoduchosti je krása. Toť milý čitateľ, pripájam to, čo ma tak očarilo. Dve skladby zo spomínaného filmu.


Simple song # 3 ide v závere. Keď stihnem len titulky a počujem túto skladbu, v hlave sa mi odpremieta celý film a ja mám veľmi príjemný pocit. No a wood symphony ma vždy zavedie na polia a lúky, po ktorých som kráčal ako chlapec spolu s mojim otcom a na salaši som pil čerstvú žinčicu. Proste nádhera. Scény z tohoto filmu viem naspamäť a teším sa na každú, ktorá prichádza. Je v absolútnom protiklade zo všetkým, čo na nás číha na televíznych obrazovkách. Z tohoto filmu vyžaruje pokoj a láska.

Milý čitateľ, ako si nevidel tento film, odporúčam si ho pozrieť. Zapozerať a započúvať sa.

Všetko, čo je krásne, je jednoduché. Naopak to však neplatí...

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page