top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

sobotné kultúrne vyžite


Sobotu som s Olim strávil v Bašte. On, pri maľovaní a ja pri premietaní. V Bašte sa včera konalo stretnutie výtvarníkov pod názvom Baštart. No a Oli sa rozhodol, že aj on príde a niečo namaľuje. Podarilo sa mu vytvoriť dve dielka. A keď sa dozvedel, že sa budú dražiť, hneď si ich aj nacenil. Tak, aby sa to oplatilo jemu i Bašte. Vie chlapec, akú má cenu :)

Dokonca stíhal kontrolovať všetkých naokolo a sem tam niečo dokreslil aj na obraz pána učiteľa. Zadžemoval i na elektrickej gitarke, lebo bolo ticho a tak musel nakopnúť miestnych, aby sa chytili nástrojov a spríjemnili toto popoludnie i hudbou.

Strávili sme teda v Bašte príjemné sobotné popoludnie. A po dobrom výtvarnom vyžití, sme sa presunuli o poschodie nižšie a pozreli si dobré filmy. Z programu kinedok, sme zaradili na tento večer filmy 5.október a Para nad riekou. Tematicky sa nám do večera hodili. Taká sobotná pohodička. Večer pokračoval koncertmi, ale tie sme už vynechali.

Jedinú chybičku malo toto výtvarné popoludnie. Maminka nám dala bielu mikinku. Neostala úplne biela, aj keď všetci sme sa zhodli, že mohla dopadnúť aj horšie a vzhľadom na energiu, ktorú Oli dával do maľovania, je umenie aj to, že ostala relatívne nezašpinená :) Umenie prináša obete...

PS: aby som nezabudol. Táto výtvarná sešn bola súčasťou Megafestu, ktorý finančne podporil FPU z verejných zdrojov. To máme uvádzať všade, aby bolo zákonu zadosťučinené. Tak len aby ste vedeli.

22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page