top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

KineDok v Bašte na jún


Milí naši sledovatelia a podporovatelia dobrej kultúry v meste Bardejov. Tento mesiac vám s radosťou oznamujem, že odpremietame dva filmy z cyklu KineDok. Jeden špeciálne v rámci XI MEGAFESTU. Filmom 5.október si pripomenieme aj to, prečo tento festival vznikol. Tu si môžete pozrieť krátku upútavku na to, o čom film je. Ja osobne som ho už vzhliadol, lebo mám k niektorým filmom prístup a veľmi ma potešil spôsob rozprávania v ňom. Aj to, že je komorný, úprimný a ktovie čo ešte. Ale veď keď k nám na MEGAFEST prídete, uvidíte! Festival sa koná od 15. - 17. júna. Bližšie info na našej stránke www.bastakulturcentrum.sk, alebo na FB profile.

A druhým filmom, ktorý v rámci KineDoku u nás tento mesiac uvidíte je snímka Kainove deti. Maďarský film o troch mužoch, s ktorých každý ako dieťa spáchal vraždu. Mladosť prežili v najbrutálnejšom vezení komunistického Maďarska. tam ich po prvý krát aj nafilmovali. Po tridsiatich rokoch ich režisér opäť vyhľadal a vznikol tento film.

Okrem týchto dvoch filmov na vás čakajú aj tradičné premietania v rámci kina Kameň, dobrá káva, koncerty, besedy a veľa, veľa dobrého :)

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page