top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /raňajky v tráve/


Momentálne mám opäť trochu viac práce mimo domu a tak často cestujem na dlhší čas najmä do našej hlavnej dediny. Je to logické, keďže všetky televízie majú svoje sídlo práve tam. A odtiaľ podľa potreby do rôznych častí nášho krásneho bananistanu. Nuž a keď sa vrátim domov, okrem vrúcnych objatí od mojich detí, na ktoré sa najviac teším, si robíme aj spoločné raňajky. Variť sa mi veľmi nechce a ani nevarím. Obvykle len očistím zeleninu, nakrájam a nechám na kôpkach, aby moja drahá uvarila, čo treba. Ale užívam si, keď s mojimi deťmi pečieme. Robíme úžasné bábovky! Nuž a keď sa tak po dlhom čase vrátim domov a vstanem skoro ráno, obvykle niekedy tesne po piatej, mám kopu času vypiť si ranný čaj, prečítať miestne nezávislé noviny a hneď po tomto rituály sa dám do pečenia.

A keď sa moja rodinka prebudí, čaká ju už na stole pripravená bábovčička. Stačí sa iba zahryznúť :) Spoločne si poraňajkujeme a deň sa môže začať. Aby som môj ranný rituál ukončil, k bábovke si urobím dobrú kávu. Takto si užívam svoje návraty :)

PS: kdesi som čítal, že bábovka je symbol rodinnej pohody. Tak môžem potvrdiť, že je to tak :) Pečte bábovky a užívajte rána priatelia :)

Keď sa vraciam, dostávam od mojich detí aj nejaké darčeky. Za to, že som prišiel a môžeme byť spolu. Toto mi naposledy pripravila Dorotka:

Keby niekto nevedel identifikovať, tak to som ja v oranžovom pyžame, keď sa ráno zobudím. Teda keď sa zobudia moje deti, lebo ja som už dávno hore :)

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

4 views0 comments
bottom of page