top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /cirkus leto/


Prišiel slávny cirkus leto, principál je gavalier

prišiel slávny cirkus leto, čo má vstupné za halier

Takto nejako to spieva Pavol Hammel. A má pravdu. Cirkus leto k nám zavítal. Ráno ma budia slnečné lúče tesne po piatej. Pošteklia ma na nose a potom už neudržím oči zatvorené. A pokiaľ doma všetci vstanú, to je niekedy medzi ôsmou a deviatou, tak mám čas, iba pre seba. Prečítam si e-maily, vypijem ranný čaj, napíšem nejakú somarinku na svoj blog a počúvam popri tom dobú hudbu z môjho obľúbeného rádia FM. Počas toho rozmýšľa, kam s deťmi cez víkend. Takto pekne sa začínajú moje soboty u nás na dedine. Samozrejme, ak je pekné počasie, celé doobedie mám čo robiť okolo domu. Ešte stále je na čom pracovať...

Ale tie rána stoja za to. Popri tom, ako sa snažím pomáhať ľuďom, ktorí rozbehli Baštu, podporujem i miestne nezávislé periodikum :)

Ranná káva na teraske, naša dobrá differenťácka, dobré čítanie a slnečné lúče, ktoré ma vyhrievajú ma pekne naštartujú. Tak pokračuje môj ranný víkendový rituál. Tí, čo vedia, vedia, že noviny sú z minulého týždňa. Tento víkend nesedím na teraske u nás doma, ale v strižni v mlynskej doline. Ale teším sa na tú našu terasku a aspoň takto si ju pripomínam :) Leto je tu a to je dobré! Užívajte si ho priatelia :)

PS: takéto rána ma čakajú v lete častejšie, lebo príde uhorka a nebudeme nič vyrábať. A tak budem sedieť s kávou a nejakým dobrým čítaním na teraske a užívať si slnečné lúče :)

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

9 views0 comments
bottom of page