top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /prázdniny v nedohľadne a ja už neviem, kde mám deti/


Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa naša rodina presunula z hlavnej dediny na ďaleký severo východ bol, aby si deti mohli užiť voľný čas do sýtosti. Veď v hlavnej dedine by asi nemohli jazdiť na štvorkolke. Ale toto nie je najväčšie lákadlo pre moje deti. Najviac ich baví, keď ráno o ôsmej šupnú rýchlo z pyžama do nohavíc a utekajú von. Na ulici prezvonia všetkých kamarátov a hybaj ho na bicykel, alebo stavať bunker. A ja od rána neviem, kde tie moje detváky sú. Behajú po ulici, schovávajú sa v kríkoch a po novom už lozia i po stromoch. Ani len na obed ich nevieme dostať domov.

A tak v lete volíme alternatívu jedenia na dvore. Ani nie na terase, lebo dedko s babkou by kričali, že je tam opäť bordel, ale majú svoj obedový stolček pri sklade. Pekne v tieni, každý sedí na svojej stoličke. Niekedy sa okrem našich detí prestravujú všetci kamaráti z ulice. Tak je u nás v lete živo :) a to sú prázdniny ešte v nedohľadne...

PS: Ja sa musím trošku posťažovať, lebo doteraz to vyzeralo tak, že tu nebudem mať čo robiť. No tento rok, resp. asi tak mesiac dozadu, sa mi nakopilo toľko práce, že už nestíham ani veci, ktoré mám rád, pretože domov chodím iba na víkendy. Operiem čo treba, chvíľu sa pohrám s deťmi a balím opäť kufre. Dokonca i v Košiciach pomáham rozbiehať jeden televízny projekt a tak ani keď som doma, tak doma nie som. Na jednej strane super, lebo i tu sa nejaká práca vyskytla, na druhej strane som už prestal chodiť i liezť, i aktivity, ktoré tu pomáham pripravovať vo výsledku mi unikajú a ja si o nich prečítam v novinách, alebo ma poinformujú tí, čo sa ich zúčastnili. Katastrofa! Keď robota je, zle je, keď robota nie je, ešte horšie :) Toľko z mojeho záverečného výlevu!

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

16 views0 comments
bottom of page