top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

máme otvorené


Dnes sa nám podarilo niečo, na čom sme makali od januára. Či bolo teplo, či bola zima, či sa nám chcelo, či nie. Vždy, keď to bolo len trochu možné, niekto pracoval v Bašte na tom, aby sme ju dnes mohli pre vás, ale i nás otvoriť a aby sme ju nemuseli v zime zavrieť. Ja teda musím priznať, že som tam toho času trávil asi najmenej. Manuálna práca nie je moja silná doména, no snažil som sa pridať ruku k dielu, ako sa dalo. Mnohí si už všimli, že je o nás počuť i za hranicami nášho mesta. Tak sa snažím pomôcť ja. Lebo bez propagácie by to tiež nešlo. Okrem prác na rekonštrukcii interiéru pre nás dievčatá vymysleli i crowdfundingovú kampaň, aby v zime u nás nebola zima, i do behu pre atraktívny Bardejov sme sa zapojili, aby i pred Baštou bol atraktívnejší priestor. Všetko to stálo neskutočné úsilie, ale stálo to za to! Postupne si môžeme plody našej práca vychutnávať, lebo nám pomaly dozrievajú.

Keď sme pred týždňom stáli pred bránou Bašty a po premietaní v libresse hodnotili, čo je ešte pred nami, pripravovali sme sa aj na to, že to nemusíme stihnúť. No stihli sme! Všetci nasadili obetavý finiš a trávili v Bašte viac času ako v práci. Ja som každý deň sledoval fotky, ktoré postovali a prekvapovalo ma, ako práce napredujú.

Na poslednú aprílovú nedeľu sa nám podarilo pripraviť pestrý program. Takú ochutnávku toho, čo by sme chceli v Bašte ponúkať pravidelne. A okrem dobrej kultúry i dobrú kávu :) Keby niekto na kultúru nemal chuť.

Detské predstavenie bolo také napratané, že nám ani stoličky nestačili. Bolo by super, keby sme tak plno mali na každom podujatí, ktoré pre vás organizujeme. Oli si vydobil prehliadku Bašty, ešte pred oficiálnym programom. Prebehol všetky poschodia, zhodnotil, že je škoda, že si nezobral pištoľ, lebo by si rád vystrelil zo strieľní, na štvrtom poschodí objavil priestor vhodný na Dorkine kone, kde by mohli behať pekne do kruhu a v pivnici sa trochu bál. Ale všetko dobre dopadlo, lebo divadielko sa páčilo.

Nehovoriac o večernom koncerte, na ktorom sme privítali susedov z krajského mesta, kapelu chiki liki tua. Bolo že to zábavy! A moje pankáčske srdiečko len tak hopsalo :) trošku som si i zabékal. Ale len symbolicky. Predsa len, som už pán v rokoch...

A bar sme mali natrieskaný až do skorých ranných hodín...

Ak som dobre počítal, také poschodia, ako sme dnes pre vás otvorili má bašta ešte dve. A zima je v zime na každom. Vyzerá to tak, že máme ešte čo robiť :)

A nezabudnite, program máme pravidelný od stredy do nedele. Samozrejme s dobrou kávou k tomu :)

36 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page