top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

práca či hobby


Už dva mesiace pracujem na nových formátoch, ktoré by mohla vysielať RTVS. Jeden teda určite, druhý je stále otázny. To, že ma moja práca baví je neodškriepiteľné. Aj pre to, že zdanlivo stále robím to isté, no nikdy to nie je to isté. Každý človek reaguje inak, každý formát si vyžaduje inú prácu s respondentom, obrazom, zvukom. A to je na mojej práci to najlepšie. Nikdy to nie je to isté!

No RTVS je jediná televízia na našom trhu, kde sa výroby pilotných relácii neplatí. Proste to producent musí nejakým spôsobom vyrobiť a keď sa rozhodnú, že je to dobré, tak potom sa investícia vráti. Ak projekt neprejde, tak vám každý povie "ďakujem". Takže už druhý mesiac trávim čas s vecami, ktoré mi možno nič neprinesú. Okrem toho, že spoznávam nových a zaujímavých ľudí. Ale aj o tom je moja práca. A v prípade, že projekt neuspeje, tak je to len drahé hobby :)

Čo ma ale prekvapilo bolo zistenie, že okrem zvukovej techniky mám doma všetko na to, aby som sám vedel zabezpečiť výrobu relácie aj s post produkciu. Mohol som si to pekne vyskúšať :) Teraz mi neostáva iné ako dúfať, že projekty na ktorých som pracoval prejdú a že na nich budem spolupracovať aj ja. Lebo stať sa môže aj to, že síce prejdú, ale mňa na spoluprácu už neoslovia. Aj taký je televízny biznis.

A okrem týchto vecí stále robím aj na svojich filmoch, na ktoré sa snažím získať nejakú finančnú podporu. Tento rok začal síce pekne, mám niekoľko projektov, ale zaplatený nie je žiaden. Ako hovorím, zatiaľ je všetka moja práca len drahé hobby!

Ešte že to moja drahá akceptuje. Uvidím dokedy? :)

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page