top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Filmové udalosti mojim okom 7


Milý čitateľ,

už dlhší čas som nestvoril žiaden riadok o Slovenskej kinematografii, či o niečom, čo stojí za vzhliadnutie. Pravda je taká, že v poslednom čase ani nemám čas niečo poriadne pozrieť. Ale aj tak mi nedá neupozorniť na dva filmy, ktoré momentálne zapĺňajú kinosály po našej malej krajine. A to film ÚNOS, režisérky Mariany Čengel Solčanskej a film PIATA LOĎ, režisérky Ivety Grófovej. Je to náhoda, že oba filmy robili ženy? Tu milý čitateľ ponúkam odbočku pre konšpiračných teoretikov. Aby sa mohli zamyslieť aj v alternatívnych rovinách môjho textu.

Pre tých, čo alternatívne pravdy nehľadajú len poviem, choďte do kina na tieto filmy! Musím sa priznať, že som ani jeden z nich nevidel, ale už len to, že prvý z nich, ÚNOS, hýbe dianím aj na našej politickej scéne, stojí za to. Že to nie je nič nové, čo sa v ňom hovorí? A záleží na tom? Konečne to niekto pomenoval. Chápem, že nemohli hovoriť o konkrétnych menách. Veď len raz by zaznelo meno vtedajšieho premiéra, či šéfa SIS a tvorcovia by hnili v base namiesto tých, ktorí by si to naozaj zaslúžili. Toš, také tvorivé kompromisy.

Sám viem, aké to je. Už tri roky sa trápim s témou, o ktorej viem viac, ako môžem povedať. Nič príjemné...pre autora samozrejme myslím.

Nuž a čo dodať k filmu PIATA LOĎ? Neviem, či niečo treba. Choď, pozri, porozmýšľaj!

Milý čitateľ, nemárni čas čítaním mojich nezmyslov a pozeraj dobré a kvalitné filmy! To jediné odporúčam všetkým.

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page