top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

židovský Bardejov


Ešte som poriadne neodovzdal film o starej synagóge v Bardejove z projektu kultúrne dedičstvo a už pracujem na druhom filme z tohoto priestoru. Dokonca pred vzhliadnutím výsledku mojej práce, ma oslovili, aby som o rekonštrukcii starej synagógy v Bardejove urobil aj dlhší film. Tak neviem, či len nemal kto, alebo mi takto verili :)

A tak som sa pustil do písania druhého scenára. Priebežne mám za sebou už aj nejaké nakrúcanie. V podstate väčšinu už mám za sebou. Ešte nejaké rozhovory a štylizované veci a čaká ma strih.

No a potom už len stihnúť termín odovzdania :) Ale na to si snáď dám pozor a neprešvihnem ho :) Takže okrem krátkeho videa, ktoré bude zavesené na www.culturalheritage.sk, si budete môcť pozrieť aj dlhšie, ktoré bude pravdepodobne súčasťou expozície, ktorá v zrekonštruovanej starej synagóge v Bardejove vznikne.

A už teraz vám hovorím, že keď pôjdete okolo, určite sa tam zastavte. Stojí to za to. Oficiálne ešte nie je otvorená, ale oplatí sa počkať si. A keď už teda niekto, kto ma pozná v tomto okolí bude, pokojne sa zastavte aj u mňa. Dáme kávu, čaj, alebo dobré vínko :) Povedal by som, že môžeme aj pokecať, ale kto ma pozná, vie, že nie som tip, ktorý toho veľa nahovorí. Ale pokúsim sa byť spoločenský, ak sa niekto odváži za mnou merať toľkú cestu :)

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page