top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /Vianoce/


A je to tu! Na tento deň moje deti čakali snáď odvtedy, čo rozbalili posledné Vianočné balíčky z minulého roka. Aj tento rok nám víla Elmíra vyzdobila dom a pripravila množstvo prekvapení počas celého adventu. Chvíľu sa aj báli, lebo vraj by sa už u nás nemusela ukázať a mohla by si vybrať niekoho iného. Pretože nie všetci majú takú vílu.

My ju zatiaľ máme a to je naše šťastie! Lebo taká babka, si musí všetko zdobiť sama. Nám to robí víla! Dorka sa pár dní dozadu vôbec netešila na Vianoce. Nie že by nechcela darčeky. Ale videla niekde ukážku z filmu Vianočná nočná mora a tam škriatok kradol darčeky. Pred škôlkou mi hovorila, že sa bojí, aby aj jej nezobral darček, lebo by chcela nosič pre bábiku a o ten by prísť nechcela. Tak snáď škriatok ku nám nepríde. Uvidíme... Aká je pravdepodobnosť príchodu škriatka, keď máme vianočnú vílu? Aj vám všetkým želám príjemné rozbaľovanie darčekov. A keď nenájdete pod stromčekom ten vytúžený, tak nezúfajte. Nebude to preto, že si ho nezaslúžite, alebo nedaj Bože, že niekto na vás zabudol. Možno ho prišiel zobrať Vianočný škriatok... šťastné a veselé :)

PS: U nás bola v noci Elmíra a nechala deťom niečo pod stromčekom, aby im čakanie na Ježiška aspoň trošku skrátila. Možno predsa len ten Vianočný škriatok k nám nezablúdi a darčeky nevezme...

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

7 views0 comments
bottom of page