top of page
Writer's picturePeter Kovacik

jeden svet v Bardejove - deň piaty


Milí moji, včera som na premietanie zobral aj Oliho. V pláne bolo pozrieť jeden film z ponuky. Druhý bol už s titulkami a dlhý, takže by ho to asi nebavilo. Vzhliadli sme teda prvý, ROK BEZ RODIČOV. O Sýrskom chlapcovi, ktorý ušiel do Holandska a čakal, kým za ním bude môcť prísť jeho rodina.

Taký dobrý film pre deti. Ja osobne by som mu vedel veľa vecí vyčítať, ale ako demonštrácia toho, čo prežívajú deti, ktoré museli utiecť pred vojnou v pohode. Dokonca s takmer šťastným koncom. Oli skonštatoval, že sa bál, aby to nebolo hrozné, ale že toto bolo pekné. Lebo tam nevidel, ako bombardujú mestá v Sýrii. Večer si ešte vypýtal dve kapitoly z knihy Útek, nasledovalo niekoľko otázok a potom už zaspal. Toľko návrat ku včerajšiemu dňu. Dnes nezabudnite, že premietanie sa presunie do Bašty. Ale káva, čaj, či iné malé občerstvenie bude samozrejme k dispozícii aj tam :)

No a aby som aj k programu niečo, tak tešiť sa môžete na nasledujúce filmy: 32 UTAJOVANÝCH STRÁN - SPRÁVA Z PEKLA. Vraj kontroverzný film o tom, prečo svet mlčal o skutočnostiach, ktoré sa diali v koncentračných táboroch a pri tom o nich všetci takmer rok vedeli. Zaujímavá téma, aj český autori sú zvedaví, ako na ňu bude reagovať naše publikum. Máme im poslať report :)

Druhý film bude aj o dôsledku popierania holokaustu TOTO NIE JE HRA. krátky dokument slovenského autora o chlapcoch, čo behajú v maskáčoch po lesoch a cvičia sa v taktickom boji. Hovoria si slovenský branci, sympatizujú s nacionalistami a pripravujú sa na boj s nepriateľom. Aj takýto je dnešný jeden svet.

Nezabudnite na to, že je piatok a šéfik pripravil špeci program. Sám som zvedavý :)

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page