top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

jeden svet v Bardejove - deň tretí


Toš, milí moji, aj dnes premietame v libresse Lővy dva filmy z ponuky jedného sveta. Prvý filmík je NIE SOM Z CUKRU - Tak trochu o šikane a problémoch detí. Druhý MODEL PÁNA STAROSTU. Ako som spomínal už včera, o starostovi jedného Maďarského mestečka, "trochu" nacionalistickom.


Včera som spomínal, že tieto filmy ma nejako nevzali a tak sa premietania nezúčastním. Ale to neznamená, že nie sú dobre! Určite sa ich oplatí pozrieť. Len ja nemám na nacionalistov náladu. A hlavne som nie presvedčený, že by mi to niečo nové povedalo. Veď z hrôzou zisťujem, koľko nacionalistov je u nás a nielen medzi menej vzdelanou časťou tohto národa. A hlavne, koľko ľudí verí rôznym konšpiračným teóriám! To by som opäť odišiel z filmu nasratý a na to nemám dnes chuť. Tak dnešný večer strávim radšej s rodinou. A keď už sme pri tých nacionalistoch a extrémistoch, včera som začal s deťmi pred spaním čítať knihu ÚTEK. Asi nie dobre zvolená na večerné čítanie, lebo priniesla veľa otázok a to sme prešli len dve kapitoly. Teda v tej knihe dve strany. Musím sa pripraviť na pokračovanie a po nacionalistickom starostovi by som mal problém asi im triezvo vysvetľovať niektoré veci.

Nechcel som vás týmto mojim výlevom odradiť od účasti na premietaní. Skôr naopak!

Chcel by som upriamiť vašu pozornosť na piatok. Takto v predstihu. Budeme mať zaujímavý film a šéfik sľubuje aj špeci program. Uvidíme, čo za prekvápko prichystal :)

Všetko o jednom svete v Bardejove a ešte viac nájdete na www.ozdifferent.sk

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page