top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /hrdý otec/


Tak, ako nemám rád dni, keď musím opustiť môj nový bejs kemp, tak milujem zase tie, keď sa doň po niekoľkých dňoch v práci vraciam. Pri mojom poslednom návrate ma Oliver čakal už pri dome. Hneď ako som vystúpil z auta sa ku mne rozbehol a celý vytešený zvestoval, že má úžasnú fantáziu a aj pani učiteľka mu to povedala. V škole mali kresliť nejaký obrázok a iba on si ho sám vymyslel. Všetci ostatní spolužiaci odkresľovali z predlohy v učebnici. Tak som ho teda hneď vo dverách auta pochválil. Keď zbadal, že s kufra vyťahujem veľké baliace papiere, hneď si ich zobral, že presne toto potreboval. Povynášal som teda všetky moje caky-paky do bytu a vidím Olivera, ako stojí na stole a prechádza sa po baliacom papieri. A stôl my máme teda naozaj veľký. Taký, aby sa zaň zmestila celá rodina. Z poctivého masívu. Takže som mal obavu, čo to má znamenať. Sem tam sa sklonil, niečo nakreslil, postavil sa, popozeral, vygumoval a opäť kreslil. Robil svoje veľké dielo. Maľovanú abecedu. Lebo odkedy vie čítať, číta všetko a strašne sa mu to páči. Chvíľu som ho tak pozoroval, ako tvorí a mal som pocit, že presne takto asi pracovali šialení umelci niekedy v časoch renesancie. Obrázok sa mu naozaj podaril.

Aby som ale nezabudol na Dorku. Tá hneď ako otvorím po príchode domov dvere sa mi hodí okolo krku a nechá sa nosiť na rukách. Vždy príde aj kontrolná otázočka, či som už zarobil na koňa. To je jej nová mánia. Rozhodla sa, že bude mať koňa. Keď som raz tak v slabej chvíľke počas telefonátu s mojou drahou povedal, že sa vyseriem na robotu, hneď jej zobrala telefón Dorka a opýtala sa, či už mám dosť peňazí na koňa. Lebo ak nie, tak aby som sa radšej na robotu nevysral. Ona totiž nechce žiadneho poníka a kôň stojí veľa peňazí. Tak mám pekne pracovať a šetriť. Na druhý deň v škôlke zase povedala pani učiteľke, že asi bude mať iba poňa, lebo tato sa vysral na robotu a nenašetril na koňa. Chtiac - nechtiac, musím ešte nejaký čas pracovať a zarábať. Na koňa. Hlavne...

Takže takéto moje lásky ma čakajú doma, keď sa vraciam do bejs kempu. Samozrejme aj moja drahá. Na tú zabudnúť nemôžem, lebo by sa urazila :)

Takto si tu pekne žijeme...

Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM.

Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som myslel :)

1 view0 comments
bottom of page