top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /druhý týždeň doma/

Updated: Apr 4, 2020

Tak už druhý týždeň som v povinnej domácej karanténe. Okamžite po jarných prázdninách nám zavreli školu kvôli chrípke, no a tento týždeň zavreli oficiálne všetky školy. Okrem toho mi zrušili aj všetky výroby a tak mi neostáva iné, ako sedieť doma. Nemôžem však tvrdiť, že sa nudím. Učím moje deti. Denne im prichádza toľko úloh, že by to samé nedali. A keďže obaja hrajú na klavír, stiahol som si kurz. Študujem hru na klavír a postupne im to vysvetľujem. Možno sa nakoniec aj zo mňa stane klavírista :)

Okrem toho samozrejme učím aj študentov na našej škole. Pani riaditeľka zareagovala veľmi promptne a pripravila online platformu, cez ktorú sa každý deň spájame vo virtuálnych triedach. Odprednášame, odkonzltujeme, poradíme. A hlavne takto deti nemusia myslieť na hlúposti.A ja tiež nehlúpnem, ale pripravujem si témy, ktoré s nimi preberám. Okrem toho píšem návod, ako nakrúcať na mobilný telefón. Dostal som to za domácu úlohu :)

Nuž a keďže všade v okolí je pusto, nielen teraz, u nás som v takej karanténe stále, zájdem si občas zabehať do lesa, či na bicykel. Ale iba po hraničný priechod. Tam ma zastavia zátarasy a policajné hliadky. Je to fakt bizar. Uzavretá hranica... Nuž, inak to asi momentálne nejde. Nezbláznite sa doma milí priatelia! Užívajte to, čo ste nemohli doteraz :) Ja mám božský kľud, nemusím cestovať a trávim toľko času doma, že keď to skončí, asi odídem na veľmi dlho niekam preč :) Keďže som stále na cestách, asi ma to má naučiť, ako byť doma... Inak to nevidím.




Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)

14 views0 comments
bottom of page