top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /v karanténe/

Updated: Mar 14, 2020

Drahí moji priatelia, mnohí z vás sa ocitli v dôsledku nepríjemnej udalosti v absolútnej izolácii. Nemôžete chodiť do obchodov, do barov, do kaviarni, prípadne ani nikam von. Sedíte doma, s rúškou na tváry a zapĺňate internet fotkami, ako trpíte. Nuž, v podobnej izolácii som ja tu, na mojom milovanom Východe už piaty rok. Len rúško mi chýba. Nemám tu ja veru kam zájsť ani do kina, ani do divadla, ani na nákup a ani na kávu. Ak niečo z toho chceme, vybudujeme si to tu, aby bolo kam chodiť. A tak som prijal aj toto vynútené voľno úplne v pokoji. So študentami konzultujem ich práce cez internet, výroby mi zrušili, čiže cestovať nemusím a vynútené voľno využívam na to, aby som narúbal drevo a pripravil dosky na dokončenie zimnej záhrady. To je projekt na niekoľko takýchto karantén. Nuž a okrem toho si doma kreslíme a hráme sa. A zistil som, že aspoň niekto u nás v rodine sa vie oceniť. Oli doniesol zo školy projekt svojeho ďalšieho komiksu. Vyzerá to tak, že on nič za menej ako 50 Eur neurobí :)

Keby ste sa doma nudili, pokojne sa ozvite. Sekeru mám, dreva je dosť, aj na stavbe je čo robiť. A hlavne, tu nie je ani poriadny mobilný signál. Úplný raj na zemi!

Vidíte, ja vás pozývam k nám, ale sem sa je ťažko dostať aj za normálnych okolností. A teraz, keď sa jazdí v prázdninovom režime, nám aj železnice opravujú trať. Veľa možností nám na cestovanie neostáva...




Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)

15 views0 comments
bottom of page