top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

Ako som na Východ za šťastím išiel /z domácej dielne/

Vždy ma fascinuje pozorovať deti, keď niečo tvoria. Tak sa sústredia, že ich nič nevyruší a okolo nich môžu padať aj bomby, sústredia sa na svoje diela. V poslednom čase tvorba pohltila Dorku. Oli už je "pubertiak" a nič sa mu nechce. Ale to v tomto veku asi žiadnemu dieťaťu...

A tak pridávam veci iba Dorkine. Naposledy sa prihlásila na workshop, kde sa učila robiť vtáčika z flisu. Bola na ňom s maminkou. A keď sa vrátili, maminka musela ešte na chvíľu odbehnúť. Keď sa vrátila, Dorka mala svojeho vtáčika hotového. Domov si priniesla povystrihované časti a kým sa maminka vrátila, vtáčika zošila.

V tomto prípade nebolo ani veľa odpadu. Keď sa rozhodne tvoriť doma sama, vystrihuje všetko zo stredu materiálov a potom má okolo seba množstvo nepoužiteľných kusov látok, papierov, kože,....

Hlavne, že ju to baví. Ako hovorí, nechá si časť dielne a bude v nej navrhovať oblečenie, kabelky a topánky. Držím jej palce!



Tak AHOJ BARDEJOV! MOJA NÁRUČ JE STÁLE OTVORENÁ NOVÝM ZÁŽITKOM. Vyzerá to tak, že ich tu bude viac, ako som si myslel :)


12 views0 comments
bottom of page