top of page
  • Writer's picturePeter Kovacik

filmové udalosti mojim okom 13


Nejako sa mi doma podarilo pozerať seríál Dobrý boj /The good fight/. Chvíľku som rozmýšľal, či by bolo možné natočiť niečo také aj u nás. A ak áno, lebo natočiť by sa to určite dalo, kto by to odvysielal? A keď by to už niekto odvysielal, to by ste videli tie vyjadrenia politikov o tom, ako by všetci tvorcovia mali ísť do basy a určite ich platí nejaký maďarský žid, ktorý sa snaží ovládnuť celý svet, spolu s jaštermi!

Tento seriál nielen že kritizuje amerického prezidenta, ale aj samotných republikánov vykresľuje ako polointeligentných sexistov, milujúcich svoje ego a zbrane, ktorí urobia čokoľvek, aby sa udržali pri moci. Ale ani taktika demokratov nie je v porovnaní s nimi o nič príjemnejšia. Aspoň podľa seriálu.

Nemám rád seriály o politických trikoch. Naozaj sú plné manipulácie. Ale do tejto manipulácie som sa nechal vtiahnuť. Aj pre to, že sa mi púšťal jeden diel za druhým. Vydržal som ich pozerať asi štyri. Potom som telku vypol. Nie som fanúšik, ktorý bude teraz čakať na ďalšiu sériu, ani si nedopozerám to, čo som nevidel. Viac ako filmové majstrovstvo ma zaujala téma.

Viete si predstaviť, že u nás niekto natočí seriál, v ktorom sa hovorí, že predseda vlády je zodpovedný za smrť novinára? Že nemá asistentku, ale je to jeho milenka, že sa podieľa na výpalníctve, že prostredníctvom ministra vnútra terorizuje nepohodlných protivníkov, že sám policajný prezident vydá rozkaz na sledovanie jemu nepríjemných ľudí, že tu vládna strana kradne a krivý zákony, že predseda parlamentu ukradne prácu, za ktorú dostal titul a že je to fašista a šovinista? A v neposlednom rade, nedá im nejaké vymyslené mená, ale pomenuje ich priamo?

Ja si to neviem predstaviť. Zatiaľ sa okolo horúcej kaše len tak prechádzame, aby sme tomu veľmi neublížili, ale aby sme sa akože vyjadrili... Máme sa čo učiť. Aj v tejto oblasti.

Filmársky síceseriál Dobrý boj nie je nič výnimočné, ale ak ste fanúšikom konšpiračných teórií, odporúčam seriál pozrieť.

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page